Onze premixen

  Geef uw varkens, runderen, pluimvee, garnalen en vissen de voeding die ze nodig hebben om optimaal te renderen. VDS stelt premixen op maat samen voor elke levensfase van het dier, afgestemd op de genetica, het lokale klimaat en het gewenste rendement.

  Voor u ontwikkeld en getest

  VDS investeert sterk in R&D en in partnerships met proeffaciliteiten en bedrijven die hiervoor openstaan, ook buiten Europa. Zo hebben we een partnership met twee proefbedrijven waar we onze ingrediënten en concepten voor rundvee en varkens kunnen testen. Voor aquacultuur hebben we op onze eigen site een proeffaciliteit om veelbelovende additieven uit te proberen. En voor het pluimvee tot slot voeren we proeven uit in samenspraak met enkele klanten. Onze producten worden dus zonder uitzondering getest en gevalideerd.

  FAQ.

  Praktisch

  Wij leveren van EXW tot CIF of DAP. De wens van de klant speelt hier de hoofdrol. Onze jarenlange ervaring in internationale logistiek zorgt voor een vlekkeloos verloop van belading en transport.

  Premixen worden typisch verpakt in zakken van 25 kg. Dit kan zowel in polypropyleen of in papieren zakken zijn, met of zonder binnenzak. Blanco of gekleurd. In overleg kan een ander gewicht per zak worden gekozen of kan klantspecifieke bedrukking worden voorzien. 

  Een batch bestaat typisch uit 1000 kg product. Dit is dan ook de minimale bestelhoeveelheid voor producten die bij ons worden geproduceerd. (Noot: wij verdelen ook grondstoffen en additieven.)

  VDS kan uw specifieke producten op maat maken en verpakken in door u aangeleverde verpakking. Standaard leveren wij dan EXW en verzorgt u de logistiek en exportadministratie.

  Maar ook voor buitenlandse klanten kunnen wij op maat produceren in eigen verpakking en de goederen aanleveren CIF in de gewenste haven van bestemming.

  Jawel. VDS is FCA-gecertificeerd, wat de nieuwe naam is voor GMP. Er is geen verschil. 'GMP Dierenvoeders' is gewoon van naam veranderd in 'Feed Chain Alliance Standaard' (FCA). Er wijzigt dus niets aan uw vertrouwde standaard.

  https://www.ovocom.be/gmp_wordt_FCA.aspx?lang=nl

  Over VDS en premix

  Een premix is een mengsel van vitamines en mineralen, al dan niet aangevuld met aminozuren en additieven. Het mengsel wordt op maat samengesteld in functie van de genetica van het dier, de leeftijd, de gewenste resultaten én de eigenschappen van de lokale grondstoffen die gebruikt worden bij het maken van het eindvoeder. De inclusie van een premix kan variëren tussen 500 gram/ton en 50 kg/ton. De eigenschappen van de menger bij de klant en de lokaal aanwezige grondstoffen zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de inclusie. Wanneer er nog extra eiwitrijke grondstoffen worden toegevoegd, spreken we meestal van een concentraat. De inclusie hiervan ligt tussen 100 kg/ton en 350 kg/ton.

  Ja, dat kan, maar VDS produceert geen standaardproducten. Wij kunnen wel samen uw producten op punt stellen voor uw markt. Hierbij gaan we uit van de info die u ons bezorgt omtrent de specifieke gewenste samenstelling. We kunnen u ook ondersteunen bij het bepalen van die samenstelling.

  Ja, maar dat doen wij in principe enkel voor bestaande klanten van onze premixen.

  Ja, VDS beschikt over een uitgebreide ervaring aan technische kennis en kan uw productieproces optimaliseren. Bij voorkeur doen wij dit in het kader van een langdurige commerciële samenwerking, maar elk geval wordt individueel beoordeeld. Stel dus gerust uw vraag aan ons team!

  VDS heeft een jarenlange ervaring in veevoeder en aquacultuur. Ons 25-koppig team heeft alle expertise in huis om premixen en additieven op maat samen te stellen en de nodige nutritionele ondersteuning te bieden waar nodig. U kunt ons ook voor uw klanten inschakelen, voor bijvoorbeeld veterinair advies of opleidingen.

  VDS staat zeer sterk op een persoonlijke aanpak en maatwerk. Geen enkele premix is dezelfde. Wij gaan geen samenwerkingen aan omdat we willen verkopen, maar omdat we geboeid zijn door de uitdagingen die veehouderijen en kwekerijen hebben als het op nutritie aankomt. Als we daarvoor advies kunnen geven dat het verschil maakt, hebben wij ons doel bereikt.

  Ja, onze veeartsen staan al klaar om u veterinair advies te verlenen. Waar nodige kunnen zij ook curatief optreden.

  VDS kan nutritie formuleren voor alle landbouwdieren. Van gewone varkens, runderen en pluimvee tot vissen en garnalen. Zelfs voor voeder voor honden, katten, kalkoenen, geiten, kamelen en krokodillen kunt u bij ons terecht (echt waar!).

  Ook op zoek naar een langetermijnpartner?

  Onze jarenlange ervaring en expertise in veevoeder, voerfabrieken, veeteelt en aquacultuur maakt van ons een partner waar u op kunt rekenen. 

  VDS NV

  Paanderstraat 40
  8540 Deerlijk
  Belgium

  Contactgegevens

  Met steun van