Hou je dieren gezond met een feed mill premix op maat

  2023/03/30

  De gezondheid van jouw rundvee, pluimvee, varkens en garnalen is belangrijk. Met een feed mill premix op maat ben je gegarandeerd van een optimale gezondheid.

  Terug

  Hou je dieren gezond met een feed mill premix op maat

  De gezondheid van dieren is afhankelijk van veel factoren. Naast genetica, omgevingsfactoren, managementpraktijken en hygiëne, is een grote rol weggelegd voor voeding. Het voer dat dieren krijgen, heeft meteen een invloed op de gezondheid. Met animal feed premixen op maat, kunnen diervoederfabrikanten de voedingsstoffen nauwkeurig afmeten en zo voldoen aan de individuele voedingsbehoeften van rundvee, pluimvee, varkens en garnalen. Maar wat is een feed mill premix, waarvoor dient het en welke voordelen gaan gepaard met animal feed premixen op maat? Een overzicht. 

   

  Wat is een feed mill premix?

  De juiste mix van voedingsstoffen is van essentieel belang voor het welzijn van dieren. Een feed mill premix is een mengsel van voedingsstoffen dat toegevoegd wordt als aanvulling op het basismengsel van diervoeder. Meestal bestaat zo’n animal feed premix uit een mengeling van vitaminen, mineralen en additieven die de groei en de gezondheid van de dieren bevorderen. Op die manier garanderen producenten van diervoer een consistente kwaliteit en voldoen ze aan de behoeften van dieren in elke levensfase.

   

  Welke soorten feed mill premix bestaan er?

  Er is een brede waaier aan animal feed premixen beschikbaar op de markt. Afhankelijk van de diersoort en de voedingsbehoeften, zijn de feed mill premixen op een andere manier samengesteld. Hierbij wordt steeds rekening gehouden met productieomstandigheden, managementformules, voedingsbehoeften, maar ook leeftijd en ras van de dieren. 

   

  Feed mill premix voor varkens

  Om de groei en ontwikkeling van varkens te ondersteunen, bevatten deze premixen vaak toegevoegde vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen en probiotica. Die garanderen een optimale groei, zijn essentieel voor onderhoud van botten, spieren, organen en lichaamsweefsel. Maar ook een optimale spijsvertering en darmgezondheid worden hiermee gegarandeerd.

   

  Feed mill premix voor pluimvee

  Vitamine A, D, E, B, fosfor, calcium, ijzer, zink, lysine, methionine … Deze premixen bestaan uit een waaier aan vitamines, mineralen, aminozuren en eiwitten om de groei, ontwikkeling en eierproductie te verhogen. Afhankelijk van de andere noden van pluimvee, worden extra grondstoffen toegevoegd.

  Animal feed premix voor rundvee

  Moet de kwaliteit van het vlees of de melk hoger? Dan worden opnieuw extra vitaminen en mineralen toegevoegd aan het voer van rundvee. Groei, pensgezondheid, spieren, botten, organen, spijsvertering en darmgezondheid krijgen hiermee een boost.

   

  Animal feed premix voor aquacultuur

  Ook garnalen en aquatische dieren hebben ondersteuning nodig van extra voedingsstoffen om zich optimaal te ontwikkelen. Extra eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen, mineralen en spoorelementen, dragen bij aan de ontwikkeling van celmembranen. Verder is het mogelijk om speciale grondstoffen toe te voegen die bijdragen aan de darmgezondheid en zo dus de immuniteit boosten.

   

  Wat zijn de voordelen van een feed mill premix?

      Je voldoet aan de specifieke voedingsbehoeften van jouw dieren, waardoor ze gezonder zijn
      Jouw dieren krijgen de nodige voedingsstoffen binnen met een minieme aanpassing. Op die manier is een kleinere hoeveelheid voeding nodig en verlagen de overschotten
      Kostenbesparend: omdat er minder inefficiëntie is als het gaat over voeding, kunnen bedrijven heel wat besparen op de totale voerkosten
      Mogelijkheid tot aanpassing: verandert de voedingsbehoefte van jouw dieren in verschillende levensfasen of weersomstandigheden? Dan kan je eenvoudig de samenstelling van de feed mill premix aanpassen
   

  Hoe komt een kwalitatieve samenstelling van een animal feed premix tot stand?

  Allereerst worden de voedingsbehoeften van jouw dieren bepaald door een dierenarts of voedingsdeskundige. Nadien is het mogelijk om de ingrediënten te verzamelen die nodig zijn voor de gewenste voedingssamenstelling. Hiervoor werk je het best samen met een feed mill premix producent. Kies voor een betrouwbare partner die voldoet aan de nodige kwaliteitsnormen, gecertificeerd is en ervaring heeft met de ontwikkeling van feed mill premixen op maat. Zodra de feed mill premix er is, moet je die uitvoerig testen bij jouw dieren. Blijkt de premix niet voldoende, dan kan jij of de feed mill premix producent altijd bijsturen.

   

  VDS Premix: één adres voor de ontwikkeling én optimalisatie van jouw voerformules

  Heb je hulp of inzichten nodig over welke voedingsstoffen jouw rundvee, pluimvee, varkens of garnalen nodig hebben? Onze experts adviseren je graag.


  Ik wil meer weten over premixen op maat
   

  Deel dit artikel op

  VDS NV

  Paanderstraat 40
  8540 Deerlijk
  Belgium

  Contactgegevens

  Met steun van