Hogere eiwitbenutting bij melkkoeien met PROLAC

  2021/05/31

  Eiwitrijke grondstoffen kosten veel geld. Toch heeft rundvee veel eiwitten nodig om een grote hoeveelheid kwaliteitsvolle melk te produceren. PROLAC helpt daarbij.

  Terug

  Hogere eiwitbenutting bij melkkoeien met PROLAC

  De steeds groeiende wereldbevolking kenmerkt een stijgende vraag naar voedsel. Eiwitproducten zoals zuivel en vlees worden steeds vaker geconsumeerd. Daarom is het belangrijk dat het voederen van vee efficiënt verloopt. Er is nood aan duurzame oplossingen die de eiwitbenutting van vee ten goede komen. Zo wordt een hogere kwaliteit en kwantiteit van melk gegarandeerd. PROLAC, een additief dat toegevoegd wordt aan het rantsoen van de koe, zorgt voor een hogere eiwit- en energiebenutting en dus voor een efficiëntere melkproductie.

   

  Essentie van hoogwaardige eiwitten en melkopbrengst

  Melkkoeien die veel melk produceren, hebben nood aan een grote hoeveelheid eiwit in hun voeding. Daarom worden er naast pensafbreekbare eiwitten, ook pensbestendige eiwitten (of bypass-eiwitten) toegevoegd aan het rantsoen van een melkkoe. Op die manier stroomt er meer eiwit naar de dunne darm, wat resulteert in een hoger eiwitgehalte in de melk.

  PROLAC zorgt voor een hogere opname van eiwitten

  Als veehouder kunt u zelf de pensbestendige eiwitten voor melkkoeien verhogen door eiwitrijke grondstoffen toe te voegen aan het dieet van het vee. Maar helaas is het, gezien de hoge grondstofprijzen, niet goedkoop om zulke grondstoffen toe te voegen aan het rantsoen van een melkkoe. Een tweede mogelijkheid is de bescherming van eiwitbronnen in de pens tegen afbraak. Hierdoor wordt de hoeveelheid bypass-eiwitten voor absorptie in de dunne darm vergroot en produceert de koe meer melk. PROLAC is dan een uitstekende keuze om de eiwitten te beschermen tegen afbraak.

   

  Wat is PROLAC?

  PRO LAC is een additief waarvan er dagelijks 100 gram toegevoegd wordt aan het rantsoen van elke melkkoe. Het vervangt eiwitrijke grondstoffen, zoals soja, en zorgt voor een efficiëntere eiwitbenutting van de melkkoe. De koe heeft minder last van energieverlies via methaangassen en het additief werkt bovendien eetlustopwekkend. Daardoor zal de koe meer melkeiwitten aanmaken, wat uiteindelijk zorgt voor een hogere melkproductie. Met PROLAC geeft u elke koe een uitgebalanceerde eiwit- en energietoevoer naar de dunne darm. Daardoor wordt de voerefficiëntie verbeterd. Klinkt goed, toch?

  Kenmerken van PROLAC

  PROLAC heeft enkele specifieke eigenschappen die de melkkoeien ten goede te komen.

  • Hydrolyseerbare tannines: deze tannines zorgen voor een goede binding met eiwitten, waardoor een deel van het eiwit beschermd is tegen pensafbraak.
  • Gecoat ureum: PROLAC zorgt voor een hogere productie van microbieel eiwit. Stikstof en koolhydraten in de pens zijn hierdoor in evenwicht.
  • De unieke combinatie van essentiële oliën zorgt voor een remming van eiwitafbrekende bacteriën in de pens . Bovendien wordt de eiwithoeveelheid in de dunne darm verhoogd en is er een kleiner energieverlies via methaan.
  • Natuurlijke pensbuffers: PROLAC bestendigt een beter pensmilieu, efficiëntere penswerking en een grotere eetlust.

   

  Wilt u meer weten over PROLAC? VDS Premix informeert u met veel plezier over PROLAC om de melkproductie van uw vee te verhogen. Neem snel contact met ons op.

  Deel dit artikel op

  VDS NV

  Paanderstraat 40
  8540 Deerlijk
  Belgium

  Contactgegevens

  Met steun van