Export van premixen: waarmee rekening houden

  2021/03/25

  Premix voor veevoer exporteren is onderhevig aan tal van complexe wetgevingen en normen. VDS Premix heeft al heel wat exportjaren op de teller, die we graag met u delen.

  Terug

  Export van premixen: waarmee rekening houden

  Export is een complexe materie en zeker wat premixen voor veevoer betreft. We kunnen veilig stellen dat die nog ingewikkelder is dan uitvoer van voeding voor mensen en dat onze kennis en ervaring met exportadministratie en shipping een absolute troef zijn voor onze klanten. In deze blog nemen we u graag mee in de vele verplichtingen waar u als klant rekening mee moet houden.

  Wees u bewust van de kleine lettertjes

  De productie van dierenvoeding is in België, en bij uitbreiding in Europa, onderhevig aan een strenge wetgeving, die ook van nabij wordt opgevolgd door meerdere instanties. Dit volstaat echter niet altijd en voor heel wat landen gelden bijkomende regels opdat een premixproduct vrij op de markt mag komen. Dit gaat van voorafgaande registratie, waarbij gelegaliseerde officiële documenten een belangrijke rol spelen, tot analyses door de douane of veterinaire grenscontroles bij elke import. Flexibel inspelen op de documentaire en logistieke noden van de klant is voor ons dan ook een must. Sommige landen werken bovendien met een externe kwaliteitscontrole bij vertrek door partners als SGS of Bureau Veritas. Ook hiervoor gelden weer andere documentaire vereisten.

  Hou rekening met andere btw-regels

  VDS levert naast premixproducten ook goederen en wisselstukken voor veevoederfabrieken of farms. Die leveren wij aan in Europese landen of kopen we zelf aan in een Europees land en exporteren we van daaruit rechtstreeks naar eindklanten buiten Europa. Dit zorgt voor een wat complexere btw-administratie bij zowel wijzelf, de leverancier als de handelaar. Ook dat leiden wij in goede banen. Een up-to-date btw-kennis is een van de vele troeven van onze administratie.

  Wisselbrieven en documentaire kredieten

  Internationale betalingen kennen voor ons geen geheimen meer. Wij lezen een documentair krediet zoals veel mensen een brief lezen. Door jarenlange ervaring kennen we de taal en de bancaire gebruiken en valkuilen. We begrijpen wat er bedoeld wordt en halen er de fouten uit die de klant een hoop kosten kunnen besparen. Ook zijn we vertrouwd met de vertragingen op betalingen die vaker aan een centrale bank liggen dan aan de klant, en behouden wij vertrouwen in onze klanten, ondanks documentaire tegenslagen.

  Wisselbrieven, documentair incasso, stand-by LC, bankgarantie, u noemt het, wij kennen het. Wordt blockchainbetaling de toekomst? VDS zal klaar zijn.

  Correct etiketteren en verpakken

  Producten die worden geëxporteerd moeten aan bijzonder strenge etiketterings- en verpakkingsnormen voldoen. We vinden het onze taak om onze klanten hierin te ondersteunen, wanneer zij bijvoorbeeld om white label vragen en hun eigen verpakkingsmateriaal aan ons bezorgen om dat te vullen met onze premixen en additieven. Samen bekijken we de ideale belading van de container. We loodsen u graag door de vele regels en wetgevingen, voor een vlotte verzending.

  Een krak in verschepen

  VDS Premix werd in 1966 opgericht en begon al snel met export. Hierdoor hebben we een jarenlange ervaring opgebouwd in uitvoer naar alle uithoeken van de wereld. We zijn dus volledig up-to-date over de nieuwste wetgevingen en verstuurden reeds volledige machines, magazijnen, torenkranen, vrachtwagens en tal van onderdelen. We hebben zelfs ooit zo’n 100 ton premixen met een gecharterd vliegtuig verstuurd. U hoort het, we houden wel van een uitdaging. Onze rijke ervaring stellen we dan ook graag ten dienste van u, onze klant.

  Graag meer weten over de exportmogelijkheden naar uw veevoederfabriek of veehouderij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Deel dit artikel op

  VDS NV

  Paanderstraat 40
  8540 Deerlijk
  Belgium

  Contactgegevens

  Met steun van