Duurzaamheid bij VDS Premix

  2021/06/30

  Duurzaam ondernemen is vandaag de norm. Ook bij VDS Premix dragen we ons steentje bij. In deze blog leest u hoe wij duurzaam ondernemen.

  Terug

  Duurzaamheid bij VDS Premix

  Duurzaam ondernemen is vandaag de norm. Ook bij VDS Premix dragen we als onderneming ons steentje bij aan een duurzame samenleving. Waarom? Omdat we niet willen dat de grondstoffen op aarde uitgeput geraken. Het klimaat warmt steeds verder op door een hoge CO2-uitstoot en als iedereen een beetje zijn best doet, kunnen we de klimaatopwarming vertragen. Er zijn grote inspanningen nodig van iedereen en een volledig duurzame economie lijkt soms moeilijk haalbaar. Maar wil dat zeggen dat wij duurzaamheid dan niet hoog in het vaandel mogen dragen? Natuurlijk wel! In deze blog geven wij u met plezier mee welke stappen VDS Premix onderneemt om duurzaam te ondernemen.

   

  Groene energie opwekken en gebruiken

  In december 2019 investeerde VDS Premix erg gericht in alternatieve energie. Wij plaatsten een grote hoeveelheid zonnepanelen op ons dak. Zo helpen we het milieu een handje, want onze CO2 uitstoot blijft erg beperkt. Zonneschijn is er altijd, dus door te investeren in zonnepanelen, kiezen wij resoluut voor duurzaamheid. Ook voor ons als onderneming zijn zonnepanelen een goede keuze: ze gaan zeer lang mee en zijn onderhoudsvriendelijk. Wij hebben ja gezegd tegen groene energie en zijn niet langer afhankelijk van energieleveranciers. Benieuwd naar de harde cijfers? Bij VDS Premix hebben we:

  • een duurzame installatie met een vermogen van 132,24 KWP
  • 464 zonnepanelen van 285 KWP
  • een jaarlijkse productie van 120.000 Kwh groene stroom
  • een geschat eigen verbruik van 85.000 Kwh groene stroom

  Elk jaar kunnen we dus zo’n 30% van ons totale energieverbruik zelf opwekken en steken we 35.000 Kwh terug op het net. Als dat niet duurzaam is!

   

  Afvalsortering

  Sinds jaar en dag vinden wij gescheiden afvalophaling een must! Wij sorteren zelf alle reststoffen van productie zoals hout, metaal, papier en karton en algemeen restafval zoals het hoort. Een blikje bij het restafval zult u bij ons niet vinden. Ook houtschilfers in de PMD-zak zijn not done. Bovendien verwerken wij papierafval rechtstreeks in een container. Op elke werkplek staan ook kleine rolcontainers waar onze medewerkers alle deelstromen verzamelen. Vriendelijk voor de natuur en een kleine moeite voor ons.

   

  Restproducten hergebruiken

  VDS Premix probeert zoveel mogelijk restproducten te hergebruiken omdat we geloven dat een circulaire economie de toekomst is. Kapotte paletten worden via een externe firma gerecupereerd voor herstel. Bovendien kopen wij geen nieuwe paletten aan, maar kiezen wij voor gerecycleerde varianten. Ze zijn minstens even stevig als splinternieuwe exemplaren.

   

  Elke duurzame inspanning telt

  Elke duurzame inspanning telt. Daar zijn wij ons heel erg van bewust. We proberen ook op de werkvloer zelf initiatief te nemen om duurzamer te werken. Geen plastieken koffiebekertjes hier, maar herbruikbare glazen en tassen. We hebben nog heel wat ideeën op onze planning staan om duurzamer te werken, want alle beetjes helpen!

   

   

  Deel dit artikel op

  VDS NV

  Paanderstraat 40
  8540 Deerlijk
  Belgium

  Contactgegevens

  Met steun van