Benieuwd naar het verhaal van VDS Premix?

  2021/07/29

  VDS Premix bestaat dit jaar 55 jaar. Ons bedrijf groeide uit van een klein familiebedrijf tot een bloeiende, duurzame zaak.

  Terug

  Benieuwd naar het verhaal van VDS Premix?

  In 2021 bestaat VDS 55 jaar. Een heuse mijlpaal en hét perfecte moment om eens terug te blikken op wat we al allemaal verwezenlijkt hebben. VDS groeide uit van een klein familiebedrijf tot een bloeiende, duurzame zaak.  

   

  Hoe het allemaal begon …

  In 1966 richtten drie vennoten een veevoederfabriek op. VDS Premix was geboren! Door een toenemende concentratie en schaalvergroting in de veevoedersector, moest VDS op een bepaald moment kiezen tussen groei in volume of verdere specialisatie in kleinere volumes. We kozen voor dat laatste en zetten sindsdien hard in op nutritionele expertise en een totaalaanbod voor de veevoedersector. Door preparaten op maat, investeringen in een sterk productieproces en een modern machinepark, konden we onze klanten een duidelijke meerwaarde bieden.  

  Doorheen de jaren ontwikkelden we een diepgaande expertise in het samenstellen van vitamine- en mineralenmengsels voor varkens, pluimvee en runderen. Ook wat aquacultuur betreft, bleef VDS niet stilzitten.  

  Wist je trouwens dat VDS Premix Solutions even DVS Premix Solutions werd? In de publicatie van het Staatsblad stond een klein foutje, maar dat werd al snel weer rechtgezet.  

   

  Trots op onze mijlpalen

  In 1966 richtten we de eerste productie-eenheid op in Brielen. Tien jaar later kochten we de gebouwen van Voeders Cloet in Deerlijk op en onze productie-eenheid verhuisde. Vandaag werken we nog steeds op deze locatie. Ons domein is ongeveer één hectare groot. Dankzij deze ruime locatie konden we uitbreiden en uiteindelijk de ideale schaalgrootte bereiken.  

  Van in het begin stelde VDS zich op als een internationaal familiebedrijf. We focusten in eerste instantie op onze buurlanden, maar al snel viel ons oog op enkele landen in Afrika. Het was duidelijk dat de landbouw daar aan een enorme opmars bezig was en dat onze expertise er goed van pas zou komen. Vervolgens breidden we onze activiteiten uit naar India en Pakistan. Vandaag zetten we nog steeds sterk in op export, want de mooiste opportuniteiten voor onze sector liggen in het buitenland. 

   

  Onze medewerkers zijn onze trots

  Intussen is het team van VDS Premix 25 medewerkers rijk. Ze zijn zowel in het binnen- en buitenland actief. Onze collega’s dragen onze waarden uit naar de klanten toe en helpen ons doelgericht en duurzaam evolueren. Dankzij hen realiseerden we een enorme groei en daar zijn we dan ook erg trots op.  

   

  Altijd vooruitblikken op de toekomst

  Bij VDS Premix zijn we constant op zoek naar manieren om verder te professionaliseren, en dat op een duurzame manier. We zetten in op flexibiliteit, praktische kennis en continue innovatie. Dankzij onze aanpak op maat van iedere klant, onderscheiden we ons van andere grote Europese spelers. En daarop willen we in de toekomst blijven inzetten. 

   

  Ben je diervoederproducent en op zoek naar een betrouwbare partner die een persoonlijke aanpak garandeert? Stel ons je vraag en we maken graag kennis.  

   

   

  Deel dit artikel op

  VDS NV

  Paanderstraat 40
  8540 Deerlijk
  Belgium

  Contactgegevens

  Met steun van