Belang van procesoptimalisatie in veevoerfabrieken

  2021/04/19

  VDS Premix zet in op procesoptimalisatie om stilstanden in veevoerfabrieken zoveel mogelijk te vermijden en vooral doorgedreven kwaliteitscontroles te introduceren.

  Terug

  Belang van procesoptimalisatie in veevoerfabrieken

  VDS Premix maakt er een erezaak van zijn klanten ook bij te staan in de veevoerfabriek zelf. We creëren dus niet alleen premixen en additieven op maat, maar gaan waar nodig ook ter plaatse om te zien wat beter kan en hoe we samen de beste resultaten kunnen halen door eventuele aanpassingen in het productieproces. Zo kan de fysische voerkwaliteit door kleine wijzigingen in machine-instellingen of grondstofkeuzes aanzienlijk worden verbeterd. VDS Premix hielp reeds wereldwijd klanten en is momenteel aan de slag in verschillende landen in Afrika, het Midden-Oosten en Azië, waar we zowel productie- als managementadvies verlenen.

  Minder stilstand voor efficiënter productieproces

  Time is money, zeker op productiesites. Elke seconde stilstand of downtime, is verloren tijd. Wanneer onze adviseurs worden ingeschakeld door een veevoerfabriek, is dat het eerste dat ze optimaliseren: de uptime van de productielijn. We grijpen preventief in door tijdige herstellingen te voorzien en kunnen voor wisselstukken een beroep doen op ons ruim netwerk in de sector.

  Betere grondstoffen, strengere kwaliteitscontroles

  We kunnen met een gerust hart zeggen dat VDS Premix vooral sterk is in de selectie van de beste grondstoffen voor een optimale nutritie. Onze expert ter plaatse doet onderzoek naar de beschikbare grondstoffen en bijhorende prijzen. Afhankelijk van de levensfase en specifieke genetica van het dier, kunnen we ook daar wijzigingen doorvoeren om de voedingswaarden te optimaliseren, en zo dus ook uw rendement.

  Daarnaast is ook een doorgedreven kwaliteitscontrole van het eindproduct essentieel om een productieproces (preventief) te optimaliseren. Hierbij wordt evenveel aandacht aan elk onderdeel van het productieproces gegeven: van de grondstoffen, opslag, de formulering en kwaliteitscontrole tot controle van het productieproces, onderhoud en opslag en verkoop van de eindproducten. Waar mogelijk zullen we ingrijpen om de fysische en nutritionele kwaliteit van het afgewerkte product te verbeteren. Als dat kan, voeren we bovendien protocollen in om vanop een afstand de kwaliteit en het proces te kunnen monitoren.

  Procesoptimalisatie van India tot Madagascar en de Seychellen

  Om bovenstaande wat concreter te maken, geven we graag twee voorbeelden uit de praktijk. Het zijn bovendien internationale samenwerkingen, iets waar we ons ook heel erg in thuis voelen. Voor veevoederfabriek Abis in India optimaliseerden we in eerste instantie het voeder op fysisch niveau. Daarna boden we ook nutritionele ondersteuning en verbeterden we het productieproces. Het resultaat? Abis produceert en verkoopt 300% meer dan vijf jaar geleden.

  Ook in Antsirabe in Madagascar zag VDS potentieel. We stuurden er een managementteam naartoe en installeerden er een extra productielijn voor de productie van garnaalvoeder. Hierdoor kan dit voedertype voortaan lokaal worden geproduceerd, en moet het niet langer geïmporteerd worden. Tot slot zetten we ook onze schouders onder een garnaalvoederfabriek op de Seychellen, waar we de export hielpen uitrollen. Op het hoogtepunt draaide de fabriek 24/7 en werd er ruim 6000 ton voeder per jaar verzonden naar garnalenfarms in omliggende landen.

  Ook een samenwerking opzetten om uw processen te optimaliseren en uw veevoederfabriek naar een hoger niveau te tillen? Laten we vrijblijvend kennismaken.

  Deel dit artikel op

  VDS NV

  Paanderstraat 40
  8540 Deerlijk
  Belgium

  Contactgegevens

  Met steun van