3 voordelen van procesoptimalisatie in voederfabrieken

  2022/08/30

  Waarom zou elke voerfabrikant moeten inzetten op procesoptimalisatie? Wouter Gardyn, project manager bij VDS Premix licht drie voordelen toe.

  Terug

  3 voordelen van procesoptimalisatie in voederfabrieken

  Volledig gebaseerd op de behoeftes van de klant, adviseert VDS Premix naast de ontwikkeling van premixen en additieven, haar klanten over de procesoptimalisatie in voederfabrieken. Daarvoor zijn ze actief binnen verschillende werelddelen (oa. Het Midden Oosten) en landen zoals Kameroen en India en bieden ze kwalitatieve ondersteuning in de fabrieken ter plaatse. Maar waarom zou elke voerfabrikant moeten inzetten op procesoptimalisatie? Wouter Gardyn, project manager bij VDS Premix licht drie voordelen toe. 

   

  Wereldwijde projecten

  Of je nood hebt aan expertise voor de opstart van een nieuwe fabriek of je nu de kwaliteit van voer wil verhogen: “Alle service die we bieden voor procesoptimalisatie is volledig gebaseerd op de behoeftes van onze klanten”, vangt Wouter aan. Zo neemt VDS Premix de dagelijkse leiding van een fabriek in het Midden Oosten voor zijn rekening met maandelijkse bezoeken en op andere momenten van op afstand. In Kameroen daarentegen is er een vaste medewerker in dienst die ondersteund wordt bij de opstart van de fabriek. “In India bieden we trouwens ondersteuning aan de technische kant van de verkoop en stelden we al voeder op punt. Zo zie je maar, alles wat wij doen is volledig op maat ontwikkeld”, gaat Wouter verder.  

   

  1. Efficiëntere productie binnen de huidige omstandigheden

  Sommige klanten kiezen voor de aankoop van goedkopere machines, waarna ze manueel de producten bewerken. Volgens Wouter probeert VDS Premix steeds manuele processen te automatiseren waar gewenst en mogelijk: “Eens wij waarnemen dat veel processen manueel verlopen, werken wij binnen de huidige omstandigheden voorstellen uit om die manuele processen weg te werken. Is het nodig om een nieuwe pers te installeren zodat er geen mensen meer tussen moeten komen bij de productie van een specifieke korrel? Dan geven we onze klant steeds duidelijk de voordelen én beperkingen mee zodat ze de juiste keuze kunnen maken”. Indien automatisatie niet mogelijk is in de gegeven omstandigheden, past het team van VDS Premix zich aan en voeren ze alles zo goed mogelijk uit volgens de mogelijkheden. 

   

  2. Een betere voerkwaliteit

  Als producent van premixen en additieven in voeder barst VDS Premix van de expertise over de voederkwaliteit. “Afhankelijk van de omstandigheden in de fabrieken in het buitenland,stellen we een oplossing voor om de voerkwaliteit te verbeteren. Als je bijvoorbeeld een korrel maakt voor een garnaal, moet die aan bepaalde voorwaarden voldoen: ze moet hard genoeg zijn om na een uur onder water stabiel te blijven en er moeten in het eerste uur smaakstoffen in het water terecht komen. Met onze expertise kunnen we die korrel zodanig bewerken dat deze korrel van uitstekende kwaliteit is”, gaat Wouter verder. Een systeem opzetten om de productie van die korrel vervolgens zo vlot mogelijk te laten verlopen, is de volgende stap. 

   

  3. De juiste leveranciers en grondstoffen

  De klant heeft vaak geen idee hoe het beter kan, waardoor VDS Premix ter plaatse gaat om de huidige processen in kaart te brengen. De experts leggen dan eerlijk uit wat de capaciteiten en mogelijkheden zijn van de huidige systemen en geven aan welke investeringen nodig zijn om die te optimaliseren. In sommige gevallen ondersteunen ze zelfs bij de opstart van een nieuwe fabriek. “We gaan trouwens ook na of ze de juiste grondstoffen gebruiken zodat ze niet overbetalen, checken of de formulaties oké zijn en of de technische vereisten kloppen. Indien dat niet het geval is, maken we het proces efficiënter door de juiste leveranciers en grondstoffen uit te kiezen en onze klanten daar voldoende over te informeren”, sluit Wouter af. 

   

  Nood aan een procesoptimalisatie in jouw voederfabriek?

  De experts van VDS Premix lichten je graag alle mogelijkheden toe van procesoptimalisatie. 

  Contacteer ons!

   

  Deel dit artikel op

  VDS NV

  Paanderstraat 40
  8540 Deerlijk
  Belgium

  Contactgegevens

  Met steun van